Harris RF-301A sub 1

Harris RF-301A met antenne tuner RF-302A

Zendontvanger gelijk aan AN/GRC165   2-15 MHz USB LSB CW AM Output power 100 Watt Militaire landmacht set

Harris RF-301 met antenne tuner RF-302

Zendontvanger gelijk aan AN/URC58  2-15 MHz USB LSB CW AM  Output power 100 Watt. Marine set

De RF-301A story

Ik kocht in de 1980er jaren van  PA2RNI (overleden) een Harris RF-301A. Deze set heb ik enige jaren gebruikt op hoofdzakelijk 80 meter, maar toen er wat mankementen optraden, heb ik hem in de kast opgeborgen tot 2006. Op het moment dat ik lid werd van de SRS Surplus radio society, begon de belangstelling voor groene spullen weer op te leven.

Bij “Helmutt-Singer-Duitsland” werden Harris RF-301A verkocht, voormalig IDF Israelisch leger . Vol met “Holy sand” zoals dat in de advertentie stond. Hij had er nog 2 in slechte conditie.

Heb de 2 sets met de tuner RF-302A gekocht. Uiteindelijk heb ik met deze sets mijn oude set en 1 van de 2 sets kunnen restaureren. Op de foto boven is 1 van deze sets weer volledig functioneel en in zeer redelijke staat  Zie afbeelding.

Deze sets zijn tamelijk zeldzaam in Nederland en accessoires zijn moeilijk te vinden, bij de verkoop in de dump zit er meestal ook niets bij en als je hem enigzins origineel wilt houden moet je zoeken. Internet is tegenwoordig een behulpzaam medium en in andere delen van de wereld is soms nog wat te koop.

Wat ik erg graag wilde hebben was de originele microfoon, Dit is een Shure MK/0009 en dat kon ik via Ebay bereiken, echter met een andere plug. Na enig email contact met de verkoper werd hij een sympathiek contact. Het gesprek kwam op de Harris RF-301A. Ik vertelde dat ik moeilijk aan de microfoonplug  kon komen en toen zou hij in de “junkbox” kijken. Blijkt er 1 te hebben en heeft die gratis naar me toegestuurd. Zo zie je, 100 gram mazzel is vaak meer dan een kilo wijsheid. Ik heb zelf een soort mounting gemaakt waar de set en de tuner nu een geheel vormen.Sinds kort heb ik de originele shockmount  Thanks Matthieu. Ook accessoires als remote control en automatische tuner zijn nog wensen. Nu een mooie set voor verbindingen met het SRS net.

Dank zij Matthieu ON8PO heb ik nu de originele shockmount RF-305A en B

Microfoonplug info: Harris Part# P-0400    Manufacturer: The Deutsch Co.   Manufacturer Part# DM9728-7P   Cage code: 11139 (Bedankt  Paul).

(bedankt Ray)